Skip to main content

Kozmetik ürünler her zaman gelişiyor, bu nedenle yeni ürünlerle birlikte, önümüzdeki yıl için cildimizi nasıl tedavi edeceğimizi yönlendirecek gerçek cilt bakımı trendlerinden bahsedebiliriz.

Pinterest’e göre 2023 güzellik trendleri

Pinterest, kullanıcıları tarafından ifade edilen tercihler sayesinde her zaman trendleri önceden tahmin etmeyi başarıyor. Pinterest, Pinterest Tahminler raporunda önceden tahmin edilen güzellik dünyasındaki her şeyi bildirerek en çok arananlar arasında saç derisi bakımına, yüz cildine verilen aynı dikkati çekiyor. Nasıl mı? Özel saç derisi terapisi ile, masaj ve belirli ürünlerin uygulanmasıyla başlıyor, bu da saçın iyi olması için de kritik bir öneme sahip. 2023, duyguların ifade yolunu bulmalarına izin veren özgürleştirici sanatın pratiğinin yapılacağı bir yıl olacak, bu da ifade edici sanat, müzik terapisi, terapötik yazı ve sanat günlüğü tutma gibi eğilimlere özellikle Y kuşağı ve Z kuşağını çekecek.

2023 için cilt bakımı trendleri

Skinmalism: az ürün ama kaliteli olanlar. Cilt gerçekten neye ihtiyaç duyuyor? 11 adede kadar olan ve ürünlerin çok katmanlı kullanılmasını içeren Kore cilt bakımı rutinine karşı, skinmalism trendi minimalist cilt bakımını içerir ve birkaç temel adım, doğal içerikler ve çevre dostu formülleri içerir. Cildi aşırı yüklememek ve atığı önlemek için bir yol.

Pro-age: yeni olmayan, ancak büyüyen bir trend. Zamanın geçişine güzelliğin evrimi olarak yaklaşım, özellikle sosyal yaşamda yaşlandırmaşeytânlaştırmamak. Bu nedenle sorulması gereken soru, nasıl gençleşirim değil, yıllarımı en iyi şekilde nasıl yaşatabilirim?

Skinification: cilt bakımı ve saç bakımını yüz, saç derisi ve saç bakımı için aynı anda uygun ürünler aracılığıyla birleştiren bir trenddir. Bu trend, vücudun herhangi bir bölümünü dışarıda bırakmayan bütünsel öz bakımı yansıtır. Ayrıca, cilt bakımı ve makyajın birleştirilmesi hakkında da konuşulmuştu. Bu, otantik ve doğal bir güzellik anlayışına ulaşmaya yardımcı olan ve aynı zamanda güzellik rutinini basitleştiren bir yaklaşımdır. Makyaj bazlarını cilt bakımıyla zenginleşmiş cilt bakımı içeriklerine dönüştüren ve tam tersini yapan hibrit formüller sayesinde mümkündür.

Cleanical Skincare: Temiz + klinik kelimelerinden türetilmiş bir terimdir ve çevresel ve cilt temiz formülleri, tıbbi bir arka planla birleştiren, bilimi kozmetiğin hizmetine koyan ve böylece cilde gerçekten görünür sonuçlar sağlayan cilt bakımını ifade eder. Biyoteknoloji, bilimsel inovasyon ve dermatoloji bir araya gelerek yüz kozmetiğini daha işlevsel hale getirir.

Nazik bir yaklaşımla cilt bakımı. Yüz bakımı giderek daha çok cilt bariyeri onarımı ve nemlendirme üzerine odaklanmaktadır. Cildin sağlıklı kalmak için neye ihtiyaç duyduğu konusunda daha fazla farkındalık bulunmaktadır, özellikle optimal dengeyi sürdürmek ve nazik yöntemlerle tedavi etmek için. Aslında, retinol, ölü hücreleri uzaklaştıran asitler veya C vitamini gibi birçok etken madde, aşırı kullanıldığında cildi zayıflatabilir. Cilt bariyeri ve seramidler, probiyotikler gibi içerikler giderek daha fazla ön plana çıkacaktır.

Regenerasyon. Bu yaklaşım, cildin bildiği ve kendini sürdürebilen bir kaynak olduğu bilgisiyle başlar; sadece onu en iyi nasıl destekleyeceğinizi bilmelisiniz. ile zenginleştirilmiş nazik ürünlerle bir cilt bakım rutinine sahip olun botanik malzemeler tüm işlevlerini uyaran ve mükemmel dengesini korumaya ve estetik tıpta dolgu maddelerinden ziyade cilt yenilenmesine odaklanan tedavilere uyum sağlayan. Aslında, rejenerasyon kollajen üretimini uyarır ve elastin, çok daha otantik bir etki ile endojen bir gelişme üretmek.

Yaşamadan edemeyeceğiniz içerik: Beauty Pie’in yıllık raporuna göre, chebula, 2023 için tahmin edilen cilt bakımı trendlerinde Google aramalarında% 922’den fazla bir artışla en üst sıraya yükseldi. Ancak bu aktif içerik hakkında gerçekten az insan bilgi sahibi. Chebula, Ayurvedik ritüellerden gelir ve Terminalia chebula adlı bir ağaçtan gelir ve genellikle Güneydoğu Asya, Tibet ve Hindistan’da büyür. Bin yıldan fazla bir süredir Ayurvedik tıpta kullanılan sağlam bir üne sahiptir. Kaynatıldıktan ve kurutulduktan sonra bu küçük yeşil meyve kahverengi bir renk alır ve genellikle toz halinde tüketilir. Chebula, “ilaçların kralı” anlamına gelen haritaki olarak da bilinir ve detoksifikasyon ve antioksidan faydalar sağlar, vücudun rejenerasyonunu artırır. Bu anti-aging etken maddeyi ürünlerinin bileşimine dahil etmeye başlayan bazı kozmetik markaları bulunmaktadır.

Leave a Reply